DiscordID: Szupiiii#2681
Jaki masz mikrofon: Novox NC-1
Krasnoludki:
Scenka:
Widziałem, że niektórzy piszą o sobie conieco więc... Nie jestem dobry w przedstawieniu się ale niektórzy mogą mnie znać jako Szupiii z tiktoka. Do dubbingu miałem "ciągutkę" od dłuższego czasu, nie mniej jednak nigdy nie miałem warunków. Jakiś czas temu zacząłem streamować więc stwierdziłem, że skoro mam w końcu dobry mikrofon to z ciekawości zajmę się i tym do czego mnie już bardzo długo ciągnęło jak i interesowało - dubbingu. Jak wyszło? To już ocenią admini NanoKarrinu
Rekrutacja na aktora - Szupi
Moderator: Opiekunowie aktorów
Serwus!
Pamiętaj, żeby pilnować dykcji, bo u ciebie słyszę taką loteryjkę, czasami zjesz coś w środku, czasami końcówkę... Pilnuj również "ą" i "ę", nie spłaszczaj ich za mocno.
Troszkę mało emocji w tej twojej scence. Przypominam, że to anime - postaci mówią bardzo karykaturalnie, emocje wręcz wylewają się z ekranu. U ciebie wyszło to niemrawo, "Dio!" na zaciśniętym gardle, przechwałki o Standach powiedziane kompletnie bez przekonania i brak reagów. Reagi są fajnym weryfikatorem umiejętności aktora, więc szkoda, że nie spróbowałeś ich zagrać.
Przechodząc do podsumowania, poćwicz sobie jeszcze dykcję i grę aktorską, i podejdź jeszcze raz za miesiąc. Ćwicz przed lustrem albo nagrywając scenki dla własnej przyjemności, stań się swoim własnym krytykiem, zacznij zauważać własne błędy.
Pozdrawiam!
Pamiętaj, żeby pilnować dykcji, bo u ciebie słyszę taką loteryjkę, czasami zjesz coś w środku, czasami końcówkę... Pilnuj również "ą" i "ę", nie spłaszczaj ich za mocno.
Troszkę mało emocji w tej twojej scence. Przypominam, że to anime - postaci mówią bardzo karykaturalnie, emocje wręcz wylewają się z ekranu. U ciebie wyszło to niemrawo, "Dio!" na zaciśniętym gardle, przechwałki o Standach powiedziane kompletnie bez przekonania i brak reagów. Reagi są fajnym weryfikatorem umiejętności aktora, więc szkoda, że nie spróbowałeś ich zagrać.
Przechodząc do podsumowania, poćwicz sobie jeszcze dykcję i grę aktorską, i podejdź jeszcze raz za miesiąc. Ćwicz przed lustrem albo nagrywając scenki dla własnej przyjemności, stań się swoim własnym krytykiem, zacznij zauważać własne błędy.
Pozdrawiam!
Good to know! Zwrócę uwagę na dykcję jak będę próbował w przyszłym miesiącu. Co do scenki, widocznie zly wybór bo Dio w oryginale też mówił na spokojnie, bez przekonania także myślę, że tu zepsułem wybierając dobór sceny. W każdym razie, postaram się coś przekminić za miesiąc!