Witajcie kochani!
Poszukuję osób, które chciałyby podłożyć głosy do kilku scenek z Dragon Balla. W tym temacie znajduje się dokładny opis aktualnie realizowanych scenek oraz stare opisy tych zrealizowanych. Żeby wziąć udział w projekcie potrzebujesz dobrej jakości mikrofonu, chęci i pozytywnego nastawienia. Od razu podkreślam, że jestem wymagający ale nie bójcie się, zawsze służę radą :P
1. Aktualny stan projektu
W tym momencie poszukuję 8 głosów, więc myślę że każdy znajdzie coś dla siebie. Niektóre role mają tylko jedną kwestie, jednak i tak zależy mi żeby wypadło to jak najlepiej :) !
Proszę o wysyłanie próbek na discorda p4rk3r#5871, priv lub tu w temacie!
Scenka 3. ETAP:
Poszukiwanie aktorów głosowych
- [+] Rozwiń
-
2. Scenka:
https://www.crunchyroll.com/dragon-ball ... rse-733841 (od 16:42 do 18:01)
3. Postacie:
Marcarita

Anioł, opiekun i trener Boga Zniszczenia z 11 wszechświata. Istota w pewien sposób pefekcyjna - każdy jej ruch jest przemyślany. Niesamowicie spokojna, opanowana i kulturalna, potrafi być zadziorna.
Najwyższy Kapłan

Stoi ponad aniołami [m.in. Marcaritą] - jedna z najsilniejszych osób ze wszystkich wszechświatów.
Goku

Główna postać z Dragon Balla, często wesoła, lekkomyślna, lubi wyzwania i nigdy się nie poddaje. Jest w pełni sobą. Bardzo ceni przyjaciół.
Vegeta

Osoba arogancka, ponura, ciężko pracuje żeby dorównać siłą do Goku. Ważne jest dla niego zachowanie dumy.
Califla

Zadziorna, młoda i pewna siebie
Gohan

Syn Goku, dość podobne cechy do niego
Toppo

Jiren

4. Dialogi:
Marcarita: Najwyższy kapłanie, jedenasty wszechświat jest już gotowy.
Kapłan:A więc...
Goku: Hę?
Vegeta: Hę?
Goku: T-Ta energia!
Califla: Hę?
Vegeta: Kim oni są??
Califla; Hy, nie musimy się martwić Sajanami z 7 wszechświata. Boją się tych mięczaków.
Vegeta: Że co?
Gohan: spokojnie/lub już już
Goku: Huh? Pójdę się z nimi przywitać.
Gohan: Oh! Tato!
Goku: Hej! Cześć wam!
Toppo: Hym? Son goku...
Goku: Pozwól mi dokończyć to co ostatnio zaczęliśmy.
Toppo:
Powiem wprost. Przybyliśmy tu tylko dlatego, że od nas zależy przyszłość jedenastego wszechświata. /lub/
Posłuchaj, przybyliśmy tu tylko ze względu na jedenasty wszechświat. Musimy go ocalić.
Toppo: Jeśli myślisz że interesuje mnie nasz [osobisty] pojedynek... to jesteś w błędzie! /lub/ /to się grubo mylisz/ to się mylisz
Goku: Hmm.. ale i tak pewnie spotkamy się na arenie
Toppo: Więc wtedy to załatwimy.
Goku: huh? hehe. To ty...
Jiren: Precz./Zjeżdżaj./ Wynocha.
Goku:Huh.. Kiedy...? yh...Khh!
<================================================================================>
Scenka 2. ETAP:
Zakończony
- [+] Rozwiń
-
2) Scenka
https://www.youtube.com/watch?v=mIxkQIzg4ck
3) Opis najważniejszych postaci:
Vados

Anioł, opiekun i trener Boga Zniszczenia z 6 wszechświata - Champy. Istota w pewien sposób pefekcyjna - każdy jej ruch jest przemyślany. Niesamowicie spokojna, opanowana i kulturalna, często ironicznie żartuje m.in. z Champy, próbując go w ten sposób zachęcić np. do zrzucenia wagi.
Champa

Bóg Zniszczenia 6 wszechświata, brat Beerusa(z poprzedniej scenki) tylko trochę bardziej gruby. Posiada ogromną moc, która pozwala mu z łatwością na niszczenie planet i najsilniejszych istot.
Sorbet

Mały kosmita o złowieszczych planach wskrzeszenia imperatora zła Friezy
Żołnierz Friezy
[brak zdj]
Podwładny sorbeta
Dialogi:
Z - Żołnierz Friezy
S - Sorbet
V - Vados
C - Champa
Z: Panie Sorbet
S: Co znowu?
Z: Chodzi o planete 448... Zaostrza się tam miejscowe powstanie. Nasi ludzie długo nie wytrzymają!
S: Że co? I wy macie czelność nazywać się elitarną armią Friezy? Postrachem wszechświata? Doślijcie wsparcie!
Z: Niestety mamy za mało żołnierzy, większość walczy już w innych galaktykach.
S: Yhh! Do diabła! Wycofać się! Natychmiast!
S:Aaaah! Co to było?
V: Czcigodny Champo, jesteśmy na miejscu.
C: Hmm.. Tak podejrzewałem.
C: To tutaj.
C: Vados!
V: Naprawdę muszę? Myślałam że dla odmiany Pan to zrobi.
C: Nie traćmy czasu.
V: Hm.
C: Hmm... Nic tu nie ma.
V: Tak właśnie myślałam.
C: Mogłaś to wcześniej powiedzieć!
V: Wiedziałam, że nic by to nie dało.
C: Lećmy dalej!/Następna!/Lecimy!
EFEKT:
https://www.youtube.com/watch?v=NScn3lSK33I
<================================================================================>
Scenka 1. ETAP:
Zakończony
- [+] Rozwiń
-
1) Krótki wstęp
Poszukuję 3 aktorów do scenki z Dragon Balla. Głosy są skrajnie różne, zresztą sami spójrzcie ;)
2) Scenka
https://www.youtube.com/watch?v=GgShIQZuuqA
3) Opis postaci
Whis

Anioł, opiekun i trener Boga Zniszczenia Beerusa, istota w pewien sposób pefekcyjna - każdy jej ruch jest przemyślany. Niesamowicie spokojny, opanowany i kulturalny, często ironicznie żartuje m.in. z Beerusa. Ogromny fan jedzenia z planety Ziemia. Jest silniejszy od Boga Zniszczenia Beerusa.
Beerus

Bóg Zniszczenia, wiecznie głodny, potrafi zniszczyć planete jeśli potrawy na niej przyrządzane mu nie zasmakują, ogromny fan jedzenia z planety ziemia. Bardzo denerwuje się gdy inni nie zwracaja sie do niego z szacunkiem
Zeno

Król wszystkiego, 'Bóg bogów', najsilniejsza istota we wszechświecie, której każdy się boi. Zachowuje się jak małe dziecko przez co robi wrażenie niewinnego ale jest też bardzo nieprzewidywalny i potrafi dla zabawy 'wymazać' cały wszechświat (wraz z Bogiem zniszczenia). Dlatego każdy zwraca się do niego z przesadnym szacunkiem.
4)Dialogi
B - Beerus
W - Whis
Z - Zeno
W: Całkiem nieźle!
B: Zgłodniałem!
W: Jeszcze chwileczkę poproszę
B: Whis! [czyt. Łis]
W: Bardzo przepraszam! Czcigodny Beerusie czy mógłbyś za mnie odebrać?
B: Nie mamy czasu, zadzwoń później!
B: Hę?
B: Ahh?! ekh
B: Czcigodny Zeno!
B: Wybacz moje zachowanie! Mam nadzieje ze nie poczułeś się urażony i masz dzisiaj dobry humor...
W: Cóż za miła niespodzianka, wasza wysokość! Co tam słychać?
Z: Uhmm... u mnie chyba w porządku wiecie?
Z: Dzwonie, bo chciałbym żebyście dla mnie coś załatwili
B: O co chodzi?
Z: Chciałbym zobaczyć się z Son Goku, wiecie?
W+B: Aaahhhhh!
Próbki proszę o wysyłanie tutaj lub na priv :) GŁOSY ZNALEZIONE
Efekt:
https://www.youtube.com/watch?v=gVW8sfQHk2M
FAQ
- Czy muszę należeć do NanoKarrin??
Szczerze mi to wisi xd
- Jak udostępnić Ci nagranie?
Próbkę możesz wysłać na discorda lub wrzucić na Dysk Google albo skorzystać ze strony hostuje.net i udostępnić mi link do pobrania.
- Każda kwestia ma znajdować się w osobnym pliku czy wszystko ma być sklejone w jednym?
Preferowałbym jednak wszystko w jednym, najlepiej ułożone w kolejności w jakiej występują w oryginalnym nagraniu.
- Dodatkowa uwaga:
Często dostaje nagrania niby dobre, ale jakieś takie wytłumione i to też potrafi stłumić emocje nagrania. W takiej sytuacji próbki często wyglądają tak jak to co na górnej części screena. Po nagraniu jeszcze raz z odpowiednio ustawionym mikrofonem, tak aby nagranie wyglądało bardziej jak dwa dolne na screenie nagranie brzmi często dużo lepiej :) tylko uważajcie na przestery :P. Dwa dolne nagrania są użyte w pierwszej scence :)
- [+] Rozwiń

Ostatnio zmieniony 22 lip 2019, 23:51 przez
parker, łącznie zmieniany 85 razy.