Hej, hej!
IkiW pisze: ↑05 cze 2019, 19:38
Uuu jest progresik ^^
Niestety nieszczególnie się z tym zgadzam patrząc po pracach z fp, bo linki na pinteresta nie działają. Wciąż popełniasz te same błędy i wszystko leży u podstaw - anatomia, anatomia i jeszcze raz anatomia. Już pomijam kwestię coloringu, bo nawet najlepszy nie przykryje podstawowych błędów, będą po prostu zawsze razić w oczy, więc to na razie zostawmy na inny czas. Powiem szczerze, że pierwszym, co mnie zastanawia, to te dziwne przeskoki w jakości. Raz niektóre elementy są na bardzo niskim poziomie, przy następnym arcie już wypadają o wiele, wiele lepiej i nie powiem no, od razu nasuwa się podejrzenie kalki :'D Refka ma jedynie służyć do spojrzenia np. na proporcje, ułożenie konkretnych części ciała, sam wygląd jakiejś postaci, jeśli mówimy o wzorowaniu na kimś konkretnym (postać z gry/anime itp.), ale nie jako coś, na czym mamy robić lineart i sobie pokolorować :'D To nie tak działa. Dlatego zwróć uwagę na to, żeby nie wałkować tego błędu, bo nie nauczysz się niczego. Daj sobie jeszcze trochę czasu, na spokojnie popracuj nad podstawami, bo bez tego ani rusz. Wątek z rekrutacjami jest tutaj cały czas, nigdzie się nie wybiera z tego, co wiem xD Dlatego nie spiesz się, pooglądaj tutoriale, popróbuj, wałkuj to, co powinno być wałkowane i do przodu! Na ten moment nie przyznaję rangi, ale mam nadzieję, że podejdziesz następnym razem z czymś, co rzeczywiście pokaże progres i będę mogła się wtedy z tym stwierdzeniem wyżej zgodzić